Picbear logo Browse Instagram content with Picbear

@marubimuseum

Marubi Museum of Photography

marubimuseum

The Marubi Museum is one of the richest photo archives in Europe with over 500.000 negatives. Share your photos/videos using #marubimuseum or #marubi

 • 1K Total Likes
 • 7 Tot. Comments
Eter ka studjuar Interior and Product Design në Firence dhe gjatë një periudhe qëndrimi në Shqipëri, kaloi disa muaj me ne duke u bërë pjesë e programit tonë për vullnetarë "Summer at Marubi". "Të punoja këtu ka qenë një eksperiencë fantastike, po ashtu edhe marrëdhënia me stafin ndaj nëse dëshironi të punoni në një realitet të vogël, nëse ju pëlqen historia, Marubi është vendi ideal për këtë. Jua rekomandoj të gjithëve sepse eksperienca ime ka qenë e mrekullueshme. " 🌐 Eter studied Interior and Product design in Florence and during her stay in Albania, she spent some months with us and took part in our volunteer program "Summer at Marubi" "Working here has been an amazing experience and everyone has been such a joy to work with. If you like to be at a family kind of environment and if you like history, volunteering at Marubi is the perfect place for you so I highly recommend coming here because my experience has been wonderful" #summeratmarubi #program #vullnetare #volunteer #marubi #marubimuseum #shkoder #albania
Thonë për ne/ Visitors say about us• 🇦🇱‘E pëlqeva shumë këtë ekspozitë, edhe pse jam vetëm fëmijë’ 🤗😍 #ejanemuze #visit #weekend #marubi #museum #marubimuseum #instamuseum #photography #shkoder #albania
Piktori Edi Hila dhe bashkëshortja e tij Joanën në hapjen e ekspozitës “Angjelin Nenshati: Dëshmitar mes dy kohëve”. Ekspozita e tij retrospektive “Piktori i Transformimit” qëndron e hapur pranë Galerisë Kombëtare të Arteve. 🌐 Painter Edi Hila and his wife Joana at the opening of “Angjelin Nenshati: a witness between two epochs”. His retrospective exhibition “Painter of transformation” is now on view at the National Gallery of Arts, Tirana. #visit #marubi #marubimuseum #angjelinnenshati #shkoder #galeriakombetareearteve #edihila #tirana
Performing in our courtyard😍👧🏻 Via @hilaandi Share your photos or videos using #marubimuseum or #marubi
Thonë per ne/ Visitors say about us •🇬🇧’This museum gave me a peace of mind (and really cool ideas for Instagram pics😉😎)’ Photo Christian Richters #ejanemuze #visit #weekend #marubi #museum #marubimuseum #instamuseum #photography #shkoder #albania
Dedë Jakova- Instagram takeover  7/7📸© Ndoc Jakova me grup në bilardon e Kafes Adriatik, Film, 6x9cm, 1936 Falenderojmë artisten Moira Ricci për përzgjedhjen e takohemi në fund korrik për një hapësirë kushtuar fotografit Pjetër Rraboshta 😊🙋🙋‍♂️• 🌐 7/7📸© Ndoc Jakova with friends playing billiards in Café Adriatik, Film, 6x9cm, 1936 We would like to thank the artist Moira Ricci for this selection. Insta meeting in the last week of July for Pjeter Rraboshta #instagramtakeover Till soon😊🙋🙋‍♂️ • #marubi#marubimuseum #instagram#instagramtakeover#photographer#dedejakova #albania
Dedë Jakova- Instagram takeover  6/7📸© Grup me kostume karnivalesh, Film, 6x9cm, 1936 Përzgjedhje e kuruar nga artistja Moira Ricci • 🌐 6/7📸© Group wearing carnival costumes, Film, 6x9cm, 1936 Selection curated by the artist Moira Ricci @moiriki  #marubi#marubimuseum #instagram#instagramtakeover#photographer#dedejakova #albania
Dedë Jakova- Instagram takeover Jakova ishte i pari fotograf shqiptar që ka shoqëroi alpinistët në ngjitjet e tyre në majat e veriut të Shqipërisë apo ekskursionet e ndryshme. Gjatë këtyre rrugëtimeve, ai arriti të kapte edhe momente nga jeta e ndodhitë e së përditshmes në ato zona asokohe të izoluara. 5/7📸© Kasolle malësie duke u djegur në Razëm, Film, 6x9cm, 1936 Përzgjedhje e kuruar nga artistja Moira Ricci • 🌐 Jakova has been the first Albanian photographer who accompanied alpinists in their climbs of the highest peaks of the Albanian alps or in their excursions. During these journeys, he managed to capture moments and particular events from the everyday life of those remote villages. 5/7📸© Mountain hut burning in Razma, Film, 6x9cm, 1936 Selection curated by the artist Moira Ricci @moiriki #marubi#marubimuseum #instagram#instagramtakeover#photographer#dedejakova #razma #albania
Thonë per ne/ Visitors say about us • 🇪🇸’Excelente exhibición. Amo la fotografia. Pura vida!' #ejanemuze #visit #weekend #marubi #museum #marubimuseum #photography #art #culture #shkoder #albania
Dedë Jakova- Instagram takeover 4/7📸© Manifestim shkollor me rastin e mbylljes së shkollës, Film, 6x9cm, 1936 Përzgjedhje e kuruar nga artistja Moira Ricci • 🌐 4/7📸© School sports activities organized on the closing day of the academic year, Film, 6x9cm, 1936 Selection curated by the artist Moira Ricci @moiriki #marubi#marubimuseum #instagram #instagramtakeover#photographer #dedejakova #shkoder #albania
Dedë Jakova- Instagram takeover I njohur si fotografi i të rinjve, ai ishte një fotoreporter besnik i aktiviteteve rinore të qytetit.  3/7📸© Manifestim shkollor me rastin e mbylljes së shkollës, Film, 6x9cm, 1936 Përzgjedhje e kuruar nga artistja Moira Ricci • 🌐 Known as the photographer of young people, he was an attentive reporter of youth group activities in the city.  3/7📸© School sports activities organized on the closing day of the academic year, Film, 6x9cm, 1936 Selection curated by the artist Moira Ricci @moiriki  #marubi#marubimuseum #instagram #instagramtakeover#photographer #dedejakova #shkoder #albania
Visit our new exhibition: Angjelin Nenshati- A witness between two epochs #angjelinnenshati #marubimuseum #shkoder #albania
Dedë Jakova- Instagram takeover “Foto Jakova” hapet në vitin 1932 në qendër të Shkodrës, pranë Dritëshkronjës Marubi. Deda do të njihej në qytet si fotografi i çifteve të të fejuarve dhe porsamartuarve, por edhe i aktiviteteve të tjera shoqërore.  2/7📸©Dedë Jakova, Gjokë Koleci me grue, Xhelatinë me kripë argjendi / film, 10x15 cm, 1957 Përzgjedhje e kuruar nga artistja Moira Ricci • 🌐 In 1932, Dede Jakova opened his own studio, “Foto Jakova”, in the center of Shkodra, quite near to Driteshkronja Marubi.  In his hometown, Dede was known as a photographer of the couples, the engaged or the newly married, but he also used to photograph other social events of the city.  2/7📸©Dede Jakova, Gjoke Koleci with his wife, Gelatin-dry plate/ film, 10x15 cm, 1957 Selection curated by the artist Moira Ricci @moiriki #marubi#marubimuseum #instagram #instagramtakeover#photographer #dedejakova #shkoder #albania
Ditët e fundit për dërgimin e portfoliove 🗓❌30 qershor 📩info@marubi.gov.al
Dedë Jakova- Instagram takeover Një javë të çdo muaji, në profilin tonë Instagram, do të paraqesim një seleksion fotografish të realizuara nga secili prej fotografëve të arkivës. Përzgjedhja e fotografive do të bëhet nga artistë, kuratorë, fotografë e studjues që do të na njohin me krijimtarinë e tyre. Muaji qershor do i kushtohet fotografive të Dedë Jakovës në një përzgjedhje të bërë nga artistja Moira Ricci. Dedë Jakova (1915-1973) mësoi mjeshtrinë e fotografisë duke punuar në studion e Kel Marubit. Rreth viteve 1932 hap studion e vet “Foto Jakova” në qendër të Shkodrës. Njihej si fotografi i të rinjve, të fejuarve dhe porsamartuarve, i aktiviteteve, shëtitjeve dhe ekskursioneve. Përdorte aparate fotografike të markës Leica, Contax dhe xhama e filma të markave Lomberg për të cilët kishte ekskluzivitetin. Është i pari fotograf shqiptar që ka shoqëruar dhe fotografuar alpinistët shqiptarë në ngjitjet e tyre në majat më të larta të vendit. Në vitet 1960 ishte i fundit që detyrohet të mbyllë aktivitetin e studios dhe më 1970 i bashkohet grupit të fotografëve që dorëzuan në shtet fondin e tyre. Sot ky fond prej 58.000 negativësh, ruhet në arkivën e Muzeut Marubi. 1/7 📸 © Gegë Marubi, Dedë Jakova, Xhelatinë me kripë argjendi, Xham, 13X18 cm, 1936. 📸 © Dedë Jakova, Nafije Hoxha, Xhelatinë me kripë argjendi, Xham, 10X15cm, 1957 Translation in comment 🌐⬇️ • #marubi#marubimuseum #instagram #instagramtakeover#photographer #dedejakova #shkoder #albania
Angjelin Nenshati: Dëshmitar mes dy kohëve/ A witness between two epochs #nowonview #angjelinnenshati #marubimuseum
Opening “Angjelin Nenshati: A witness between two epochs” #exhibition#marubi #marubimuseum #photographer #angjelinnenshati #shkoder#albania

Loading