Picbear logo Browse Instagram content with Picbear

#makanapa

Posts tagged as #makanapa on Instagram

61.574 Posts

Sering kepanasan siang bolong? Ini dia nih obat mujarabnya yang bisa kamu dapatkan di cuma di @warung_wakaka.sby apalagi kalau bukan Melon Lava! Rasa segarnya terasa banget sejak sedotan pertama ๐Ÿคค ————————————————————————— ๐Ÿš˜ Jln. Manyar Kertoarjo No.84 SBY TIMUR โœ‰๏ธ Warungwakakasby@gmail.com ๐Ÿ“ž 031 - 5932199 โฐ 07.00 - 24.00 (Mon - Fri) โฐ 07.00 - 24.00 (Sat) โฐ 07.00 - 24.00 (Sun) ๐Ÿ›ต GO-FOOD Ready ————————————————————————— #warungwakakasby #warungwakaka #foodfactory #goodfoodgoodfriendsgoodtimes #thebestindomie #makanapa #makanmana #vscocam #vscofood #damnilovetoeat #foodescape #eatandtreats #wakakabestseller #managedbyfixmediasub
gegara di jakarta sering @gofoodjakarta buat beli @martabakpizzaorins , begitu di bandung pingin makan martabak jadinya iseng deh cari orins, eh ternyata udah ada.. cabang pertamanya di bandung ada di jalan pahlawan, cibeunying kaler; bonus kopi susu tax amnesty, lengkap sudah ๐Ÿ˜ #foodstagram #martabak #jajanmartabak #makanapa
๐Ÿด . Breakfast ala eropah . Croissant dia sedap, light, flaky & tender ๐Ÿ˜‹ . #breakfastperson #croissant #eeeeeats #instafood #food #jommakan #foodie #igfood #foodgram #meandmyloveforfood #foodlover #foodstagram #foodpics #makanmana #makanapa #foodandbeverage
Good morning! . . Cake Jadoel senang menemani pagi mu ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ . . Happy Sunday  #bolujoadoel #kuejadoel #ottoskuchen #hennyottoman #makanapa #makanmana #kulinermedan #jajananmedan #kuemedan #kuejadoelmedan #bolujadoelmedan #bolujadul #kuejadul #kulinerkoko #nomnommedan #cake #love #potd
Koko hitam Red velvet Coklat  Rasa yg berbeza..hari2 buat sebb permintaan yg tinggi ok cek yam sertakan resepi.  Bahan-bahan:  1 cawan mentega (227g) 1 cawan gula castor 1 cawan brown sugar 2 biji telur Minyak masak 1/2 cawan 2 sudu teh esen vanila 1 sudu teh perisa red velvet/3 sudu bsr coklat/3 sudu bsr koko hitam 3 sudu bsr susu trpung 3 cawan tepung cookies 1 1/4 sudu teh baking soda 1/2 sudu teh garam  2 cawan semi sweet chocolate chips 1 cawan badam cincang, bakar seketika  Cara-cara:  Pukul mentega, gula kastor dan gula perang sehingga sedikit kembang dan masuk kn minyak masak kacau bgi sebati. Kemudian masukkan telur sebiji demi sebiji dan esen vanila dn perisa velvet Masukkan tepung,susu tepung, baking soda dan garam (3 bahan tersebut diayak bersama terlebih dahulu), diikuti badam cincang dan chocolate chips. Kacau sebati. Gunakan ais krim scoop (ataupun sudu), kaupkan dan susun di atas baking tray yang dilapik dengan kertas parchment (baking paper) dalam jarak yg sesuai kerana biskut akan mengembang semasa dibakar. Panas oven 170c bakar 25 minit  Kredit: siti mariam  #resepibonda #resepimudah #resepibonda #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #sedap #makanmakanmakan
Siapa yg suka masakan Sunda?  Akhirnya berkesempatan juga nyobain makan di Resto Kluwih di Bogor. Tempatnya luas & bagus. Pilihan makanannya bnyk bgt sampe galau ๐Ÿ˜‚  Makanannya juga enak & harganya ok ๐Ÿ‘Œ  Recommended nih utk makan sekeluarga disini ๐Ÿ˜‰  Thanks mba @ika__nur for ur recommendation ๐Ÿ˜ . . . ๐Ÿ“ Kluwih, Bogor . . .  #food #enak #lezat #foodporn #foodie #indonesianfood #lunch #kulinerbogor #pedas #foodies24hours #foodphotography #jakartafoodies #jktfoodbang #foodblogger #foodreview #foodgasm #foodgram #foodies #foodreviewer #like4like #followforfollow #indonesianfoodies #makanenak #makanapa #kulinerjkt #wisatakuliner #tagsforlike #likers #tagsforfollow #doubletap
. siapa sukaaa? .  Credit ๐ŸŽฅ : @twohands_culinary . jangan ngiler sendirian,  tag temen-temanmu ๐Ÿ˜‚ ใ€ฐใ€ฐใ€ฐใ€ฐใ€ฐใ€ฐใ€ฐใ€ฐใ€ฐใ€ฐใ€ฐใ€ฐ #makan #makanankekinian #makanan #makanbesar #makanmakan #makanmalam #makan2 #makansiang #makanapa #makanansehat #makanankorea #makanenak #makanmana #makansehat #makanterus #makanmurah #makansampaikenyang #makansedap #makanbareng #makananenak  #makanbanyak #enak  #kuliner #mukbang #pedas #cemilan #kerupuk #kerupukputih #
MERDEKA SALE PROMO!!! ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ . ๐ŸŒถ๏ธSambal HANTU๐Ÿ‘ป (Ikan Bilis Cili Api) Ikan bilis yang digoreng ranggup disalut bersama sambal cili api... Rasanya umphhhhh membuat anda naik hantu๐Ÿ‘ป๐Ÿ˜ . ๐ŸŒถ๏ธSambal PUAKA ๐Ÿ˜‹ (Ikan Masin Cili Api) Ikan masin talang yang terpilih antara ikan masin yang terbaik disalut bersama sambal cili api menambahkan selera makan anda... Gerenti bertambah nasi sehingga 2-3 kali . ๐ŸŒถ๏ธSambal MENGILAI PETAI๐Ÿ˜‹ (Ikan Bilis Petai Extra Pedas) Untuk anda yang suka makan pedas boleh dapatkan sambal mengilai mengikut citarasa penggemar makanan pedas... Boleh lah cuba sambal mengilai๐Ÿ˜‹ . Berminat Boleh Pm/Whatsapp ๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป ๐Ÿ“ฑwww.wasap.my/+60134754394/Nak+order+Sambal . *Promosi tidak termasuk kos penghantaran  #sambalhantu #sambalpuaka #sambalmengilai #sambaldapurkaknis #jommakan #sambalpuakasambalhantu #dapurkaknis #keyangkanperutsuami #resepimemikatsuami #masakkan #masak #kongsiresepi #makan #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #makanapa #masakapaariini #masaksendiri #sedapsangat #makanfree #malaysiafood #sedap #resepi #resepibonda #bazarpaknil #makan #makanan #makanankampung #makanmakanmakandanmakanlagiii
MERDEKA SALE PROMO!!! ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ . ๐ŸŒถ๏ธSambal HANTU๐Ÿ‘ป (Ikan Bilis Cili Api) Ikan bilis yang digoreng ranggup disalut bersama sambal cili api... Rasanya umphhhhh membuat anda naik hantu๐Ÿ‘ป๐Ÿ˜ . ๐ŸŒถ๏ธSambal PUAKA ๐Ÿ˜‹ (Ikan Masin Cili Api) Ikan masin talang yang terpilih antara ikan masin yang terbaik disalut bersama sambal cili api menambahkan selera makan anda... Gerenti bertambah nasi sehingga 2-3 kali . ๐ŸŒถ๏ธSambal MENGILAI PETAI๐Ÿ˜‹ (Ikan Bilis Petai Extra Pedas) Untuk anda yang suka makan pedas boleh dapatkan sambal mengilai mengikut citarasa penggemar makanan pedas... Boleh lah cuba sambal mengilai๐Ÿ˜‹ . Berminat Boleh Pm/Whatsapp ๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป ๐Ÿ“ฑwww.wasap.my/+60134754394/Nak+order+Sambal . *Promosi tidak termasuk kos penghantaran  #sambalhantu #sambalpuaka #sambalmengilai #sambaldapurkaknis #jommakan #sambalpuakasambalhantu #dapurkaknis #keyangkanperutsuami #resepimemikatsuami #masakkan #masak #kongsiresepi #makan #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #makanapa #masakapaariini #masaksendiri #sedapsangat #makanfree #malaysiafood #sedap #resepi #resepibonda #bazarpaknil #makan #makanan #makanankampung #makanmakanmakandanmakanlagiii
“SEDAP WOOO..PAGI TADI BUAT NASI GORENG BUH SAMBAL PUAKA..PADUU BEBB๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ” -KAK CIK “SAMBAL TU MKN NGN BUBUR NASI, SEDAP BAQ HANG๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ” - KIAH  Tu dia..sambal kami memang rare. Lain dari yg lain. Ape yg lain? Haaa..meh nk story mory skit..hehe.  Sambal DAPUR KAKNIS ni ada tiga jenis ada : sambal PUAKA๐Ÿ”ฅ sambal HANTU ๐Ÿ‘ป Sambal MENGILAIโ˜ ๏ธ.. . ๐Ÿ‘†Sambal² ni di buat dgn penuh kaseh resepi asli orang kampung.. sangat kena dgn selera tekak org Malaysia nih,  Adududuuu sgt padu rasanya ๐Ÿ˜‚  Bahan2 yg di guna kan 100% asli dan yg terbaik, demi menjaga kualiti sambal. Semuanya mengunakan bahan-bahan original dan InsyaAllah,sehari je boleh habiskan sebotol๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Ehh panjang2 cerita ni, meh laa try dulu baru leh sembang! Nah..whtap jer terus:  www.wasap.my/+60134754394/Nak+Order+Sambal โœ”๏ธ Postage dan COD sampai depan pinggan nasi pun boleh๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜œ . #jommakan #sambalpuakasambalhantu #dapurkaknis #keyangkanperutsuami #resepimemikatsuami #masakkan #masak #kongsiresepi #makan #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #makanapa #masakapaariini #masaksendiri #sedapsangat #makanfree #malaysiafood #sedap #resepi #resepibonda #bazarpaknil #makan #makanan #makanankampung #makanmakanmakan
Biasa lah .. kawan baru nak join program kita.  Mesti Ada tanya Soalah begini ! . Setiap orang mempunyai badan Yang berbeza-beza,Sebab tu kena tahu dan kenal badan kita macam Mana . . Tiada masalah jika kita amalkan Permakanan seimbang . Ikut Program kami . . #bilakuruslagicantik . @coach_anneyap . #tipskurus #tipsihat #tipsmakanan #giftgiver #pilihbetulbetul #pilihsaya #pilihmakanansehat #pilihyangmana #makanapa #makanansehat #makansehat #carakurus #caramakan #carasihatkurus #nakcantik #nakkurus #naksihat #bajubesar #senaman #senamankurus #senamanperut  Klik link +60123923700 .  @coach_anneyap @coach_anneyap @Coach_anneyap
Sambal HANTU/PUAKA/MENGILAI  PERHHHHHHHH  Dengar nama sambal pun dah telan ayaq liuq Beb belom rasa lagi comfirm mengilai sakan  Belum Cuba belum tahu dah cuba tak boleh move on uolss  Cuba lah 1 uolss confirm repeat oder Hasil air tangan kaknis orang cantik kecil molek...memang sedap Dan tak rugi kalau cuba  BERMINAT BOLEH TEKAN LINK WASAP DI BIO ๐Ÿ’ž  #jommakan #sambalpuakasambalhantu #dapurkaknis #keyangkanperutsuami #resepimemikatsuami #masakkan #masak #kongsiresepi #makan #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #makanapa #masakapaariini #masaksendiri #sedapsangat #makanfree #malaysiafood #sedap #resepi #resepibonda #bazarpaknil #makan #makanan #makanankampung #makanmakanmakan
Keturunan ! Keturunan! Sebab Adik-Beradik semua sama,Badan Besar , Betul? . Atau sekeluaga pun kuat makan ๐Ÿค” Ada nak ubah Habit baru awak mesti boleh , tapi pastinya Bila nak Mula ?  Lakukan saja. ๐Ÿ‘‡ #bilakuruslagicantik . @coach_anneyap . #tipskurus #tipsihat #tipsmakanan #giftgiver #pilihbetulbetul #pilihsaya #pilihmakanansehat #pilihyangmana #makanapa #makanansehat #makansehat #carakurus #caramakan #carasihatkurus #nakcantik #nakkurus #naksihat #bajubesar #senaman #senamankurus #senamanperut  Klik link +60123923700 .  goo.gl/SPZPiy @coach_anneyap @coach_anneyap @Coach_anneyap
THANK YOU CUSTOMER!๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜ .  Sambal hantu/ikan bilis cili api rm25 Sambal puaka/ikan masin cili api rm25 Sambal mengilai/sambal petai bilis extra pedas rm25 .  Apa tunggu lagi?? Cepat2 order .  Whatsapp saya www.wasap.my/0124697759 .  Terima Kasih jgn lupa follow ig @sambalmalaysiapedas  #jommakan #sambalpuakasambalhantu #dapurkaknis #keyangkanperutsuami #resepimemikatsuami #masakkan #masak #kongsiresepi #makan #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #makanapa #masakapaariini #masaksendiri #sedapsangat #makanfree #malaysiafood #sedap #resepi #resepibonda #bazarpaknil #makan #makanan #makanankampung #makanmakanmakan

Loading