Picbear logo Browse Instagram content with Picbear

#sendayutinggi

Posts tagged as #sendayutinggi on Instagram

156.977 Posts

Ada lagi ke yang masih tak tahu fungsi Golden Herb’s Soap ni? bagi yang masih belum tahu, Golden Herb’s Soap ni adalah sabun khas untuk merawat kulit bermasalah. Bermasalah yang macam mana tu?? Seperti kulit berminyak, berjerawat pasir, ekzema, gatal-gatal dan kemerahan. . Dirumus dari madu lebah dan Ganoderma Lucidum (Cendawan Emas), sabun ini juga membantu mengecutkan jerawat pada muka dan mengurangkan sebum berlebihan. Sesuai digunakan oleh orang dewasa mahupun kanak-kanak. . GOLDEN HERB’S SOAP . _ Produk Sendayu Tinggi.(Sabah & KotaKinabalu) ~Follow Page FB Riezwanah-Sendayu Tinggi. ~whatsapp 0198101570 ~boleh juga klik di link ni untuk terus whatsapp http://www.wasap.my/60198101570/BerminatDgnProdukST *WASSAP hanya untuk SERIUS BUYER sahaja ~Cas Cod Area KK. ~Cas Pos Semanjung, Sabah & Sarawak. ❤DealerRiezwanah❤ #sendayutinggi #goldensoap
#ready STOCK  Di JAMU RATU MALAYA MARANG www.wasap.my/60145335230 ・・・ Wah ramainya borong Whitening Pearl Cream ni. Jgn lupa pakai dgn Pearl Soap. Sesuai utk semua jenis kulit. Mmg terbaik 3 produk ni . . Pearl & Yogurt Soap RM18.00 (ahli RM17.10) Whitening Pearl Cream RM34.00 (ahli RM30.60) . Beli di www.sendayutinggi.com, di 30 Outlet seluruh Malaysia, atau dari dealer online berdaftar. . #sendayutinggi #pearlcream #restock #pearlsoap
#ready STOCK  Di JAMU RATU MALAYA MARANG www.wasap.my/60145335230 ・・・ Nak Raya Haji ni ramai pakat borong Zeoary Soap sampai licin. Stok masuk lagi ni ya. Yang nak beli di website pun boleh. Postage akan dibuat pada 24hb Ogos . Beli di www.sendayutinggi.com, di 30 Outlet seluruh Malaysia, atau dari dealer online berdaftar. . #sendayutinggi #zeoarysoap
*************** FACE TREATMENT *************** *************** SENDAYU TINGGI **************** . Meh nk crite panjang sikit pasal Sunblock / Sunscreen >> . Memang fungsi utama sunblock atau sunscreen adalah untuk melindungi dari sinaran matahari. Tetapi sunblock juga memiliki tempoh perlindungannya sendiri. Ia bergantung kepada warna kulit pemakai, kandungan SPF, dan jenis aktiviti juga. . Warna kulit manusia berbeza-beza kerana perbezaan melanin yang terdapat dalam kulit. Bagi mereka yang berkulit cerah (putih) kebiasaannya mampu bertahan 10 minit tanpa penggunaan sunblock. Bagi yang berkulit kuning langsat, 15 minit. Manakala yang berkulit sawo matang, mampu bertahan 20 minit. Semakin gelap kulit kita, semakin kuat bertahan dibawah matahari sbb kandungan melanin yang tinggi. . Kandungan SPF ada beberapa jenis. SPF 15 – menapis 93% sinaran UVB SPF 30 – menapis 97% sinaran UVB SPF 50 – menapis 98% sinaran UVB . Nak tahu berapa lama SPF ni boleh protect kulit kita senang je. Let say orang berkulit putih (jangkamasa 10 minit) pakai SPF30. Caranya : 10 minit X spf30 = 300 minit. Jadi sunblock tu hanya akan protect kita selama 300 minit sahaja. Kalau dah lebih kena apply semula sunblock tu. Jelas tak? . Tapi tengok pada aktiviti juga. kalau dah terjun dalam laut atau berendam dalam pool, memang kena apply balik sunblock selepas naik ke darat immediately. Sebab tiada sunblock yang ‘waterproof’. Tapi kalau setakat nak bersiar-siar dekat taman atau tengok orang main bola, tak de masalah. Sunblock tu akan protect kulit ikut tempoh tadi. Hanya apply semula lepas dah habis tempoh tu. . . . 🔹 UV Defense Cream Hydrating Tinted Sunscreen SPF50 PA++ RM 39.00 (Ahli RM 35.10)🔹 . 🔹 UV Defense Cream Matte Sunscreen SPF50 PA++ RM 39.00 (Ahli RM 35.10)🔹 . . . 📲📲📲 whatsapp 018-3797432 . . . . #stonlinedealer #sendayutinggi #uvdefensecream #mattemoussesunscreen #oilyskin #tintedmoisturisersunscreen #hydratingsunscreen #dryskin
. Golden Herb’s Soap & Acne Cream baru restock semalam. Siapa yang ada masalah kulit berminyak boleh follow rutin penjagaan dibawah. . 1. Cuci wajah dengan Golden Herb’s Soap. Buihkan dkt tapak tangan dan gosok seluruh wajah. Masa gosok tu, urut sikit bagi liang-liang pori terbuka agar mudah utk deep cleanse. Masa ni lah segala kotoran (debris) yang menyumbat pori tu akan dibersihkan. Then bilas dan lap kering. Masa lap dengan towel, jangan gosok kuat-kuat dkt kulit. Masa ni kulit sngt lembut dan sensitif. Kita tak nak skin terkoyak atau mengelupas end up wujud masalah lain pulak. So memadai pat lembut je. GOLDEN HERB’S SOAP RM15.00 (ahli RM13.50)  2. Ada dua cara nak pakai X-ne Facial Spray ni. First, sembur terus dekat muka dalam 3 kali. Kemudian pat lembut seluruh wajah bagi sekata dan meresap. Kedua, sembur dekat berus atau span yang kita nak guna untuk pakai bedak asas. Tips ni supaya bedak asas tu melekap elok dekat kulit. Dan untuk control oily pada muka nanti. X-NE FACIAL SPRAY RM29.00 (ahli RM26.10)  3. Picitkan Acne Cream dalam 3-4 titik & dot dekat pipi, dagu dan dahi. Sapu rata seluruh wajah. Kena ingat, Acne Cream boleh sapu seluruh wajah sbb dia bantu kawal rembesan sebum, mengurangkan tona tak sekata dan kemerahan pd kulit. Tapi Acne Balm boleh sapu pd jerawat saja. Sbb utk keringkan jerawat dan bunuh bakteria penyebab jerawat. Jadi jangan terbalik pulak ya. ACNE CREAM RM35.00 (ahli RM31.50)  4. Picit Cover Up & dot dekat serata muka. Ratakan guna jari (bagi yang nak nampak natural), atau berus/span yang dah disembur X-NE Facial Spray tadi. Boleh skip sunblock untuk yang guna Cover Up Foundation. COVER UP FOUNDATION RM35.00 (ahli RM31.50) . klik link whatsApp di Bio utk pembelian 🛍 ⏺📫postage everyday ⏺Pick up / walk in di seri petaling (FREE OF CHARGE) ⏺🚘COD (with charge) area ▪Puncak jalil ▪Bukit jalil ▪Seri Petaling ▪Kuchai lama ▪Jalan klang lama ▪Mid Valley ▪Sungai besi . . 📲011-21902656📲
Cocoa collagen memang sedap dibancuh dengan air sejuk. Gunakan shaker dan letakkan sedikit ais. Boleh diambil 2 paket sehari bagi usia 35 tahun ke atas.  Whatsapp 019-882 7081 untuk info lanjut dan pembelian produk.  #sendayutinggi  #sendayutinggimy #sendayutinggisandakan #dealerstkotakinabalu  #dealeronlinestsabah  #cocoacollagen  #supplement
SAKIT ATAU PENING KEPALA SEMASA BERPANTANG? . Bagi ibu-ibu yang baru lepas bersalin, ada beberapa punca yang menyebabkan sakit atau pening kepala ini. Kebanyakkannya disebabkan oleh kesan selepas bersalin, kurang tidur kerana menyusu bayi, atau suhu badan yang turun naik. Berikut ada beberapa tips yang boleh dicuba bagi mengurangkan sakit atau pening kepala bagi ibu bersalin. Petua ini juga boleh dicuba semua wanita. . Jika berambut panjang, ikatlah rambut tu bagi tinggi dan ketat-ketat. Biarkan rambut tu tegang, ini untuk menegangkan muka dan menghindarkan dari sakit kepala dan terkena penyakit angin meroyan (penyakit jiwa bagi ibu-ibu yang baru bersalin). Seeloknya ikat rambut selama 44 hari iaitu selama tempoh berpantang bagi orang Melayu. . Selain itu, anda juga boleh mencuba petua ini. Ambil buah limau nipis atau limau kasturi, potong dan basahkan ke kulit kepala, biarkan sehingga kering kemudian baru di cuci. Lakukan sebelum mandi pagi. Ibu biasanya akan buat ini sebelum bertungku. Selesai bertungku, air limau nipis tadi dah kering dan boleh terus mandi. . Selain sapu dibadan, Amme Body Tone juga boleh disapu pada dahi sebagai param/pilis untuk mengelakkan pening kepala bagi ibu berpantang. . AMME BODY TONE RM35.00 (ahli RM31.50) Whatsapp@012-6652797 untuk pembelian . #sendayutinggi #bodytone
#repost @sendayu.tinggi_hq • • • Salah satu bahan yang terdapat dalam Golden Herb’s Soap ni adalah Ganoderma Lucidum. Kalau pernah dengar, cendawan ni memang terkenal dalam kalangan kaum cina sebab khasiat yang terkandung dalam tumbuhan ni. Dalam perubatan China, ia dikenali sebagai ‘herb of mortality’. . Dikenali juga dengan nama Reishi Mushroom, cendawan ni tumbuh liar pada batang pokok tetapi sangat sukar ditemui menjadikan ia sangat berharga dalam industri perubatan mahupun kosmetik. Ekstrak cendawan Reishi mengandungi polysaccharides yang sangat tinggi, yang bertanggungjawab untuk melembap dan mengekalkan kandungan air dalam kulit. . Ia juga bertanggungjawab untuk membaiki dan memperbaharui struktur kulit baru. Ekstrak tersebut juga membantu mengurangkan jangkitan pada kulit, kedutan, garis halus, sembap, dan kerosakan kulit yang disebabkan oleh radikal bebas. . Khasiat Cendawan Reishi yang diakui seluruh dunia adalah : o Anti-oksida o Anti-radang o Mengurangkan kedutan / garis halus o Menggalakkan penghasilan sel kulit baru  GOLDEN HERB’S SOAP RM18 (RM16.20 ahli) EM  Whatsapp 019-882 7081 untuk pembelian dan info produk.  #sendayutinggi  #dealerstkotakinabalu #goldenherbsoap
Dah raya ni byk lah komplen perut berlipat. Selain senaman, sapukn Body Contour Cream pada perut utk membantu mengecil dan mengempiskan perut . #sendayutinggi #bodycontourcream
Nak Raya Haji ni ramai pakat borong Zeoary Soap sampai licin. Stok masuk lagi ni ya. Yang nak beli di website pun boleh. Postage akan dibuat pada 24hb Ogos . Beli di www.sendayutinggi.com, di 30 Outlet seluruh Malaysia, atau dari dealer online berdaftar. . #sendayutinggi #zeoarysoap
Ramai yang masih tak tahu apa sebenarnya fungsi spray wajah ni. Spray wajah ni sebenarnya untuk memberi kesegaran pada kulit disamping memberi lembapan yang diperlukan. . Collagen Facial Spray ini sesuai digunakan untuk mereka yang mempunyai kulit kering, kusam dan tidak anjal. Pemakaian secara konsisten akan bantu mengembalikan keanjalan wajah kerana salah satu bahan dalam Collagen Facial Spray ialah Tremella Fuciformis (Mushroom) Extract. . Tremella Mushroom ini merupakan sejenis cendawan putih yang kaya dengan Hyaluranic Acid. Ia memberi kelembapan maksima pada kulit yang merupakan ramuan kunci kepada awet muda. . Collagen Facial Spray . _ Produk Sendayu Tinggi.(Sabah & KotaKinabalu) ~Follow Page FB Riezwanah-Sendayu Tinggi. ~whatsapp 0198101570 ~boleh juga klik di link ni untuk terus whatsapp http://www.wasap.my/60198101570/BerminatDgnProdukST *WASSAP hanya untuk SERIUS BUYER sahaja ~Cas Cod Area KK. ~Cas Pos Semanjung, Sabah & Sarawak. ❤DealerRiezwanah❤ #sendayutinggi #collagenfacialspray
Parut di wajah susah utk hilang ada 3 punca. Faktor 1 ialah disebabkan usia meningkat sekaligus proses pertukaran sel kulit baru lambat & ke 2 ialah akibat kukit mati yg tebal. Manakala yg ke 3 ialah kulit yg kering melambatkan pemulihan wajah . Ini produk utk mengatasi 3 punca parut lambat pudar . 1️⃣ Whitening Bar Soap 2️⃣ Scar Toner  3️⃣ Brightening Series Anti Aging Moisturiser 4️⃣ Whitening Pearl Cream  5️⃣ Cocoa Collagen . #sendayutinggi #skincare
■ PERFECT POWDER FOR OILY/ACNE SKIN TYPE ■ Bedak dwicara keluaran @sendayu.tinggi_hq  yg memberikan kemasan sempurna tanpa cela dan garis2 halus. Sedikit shimmer utk kesan yg lebih berseri. ▪Basahkan sponge utk kemasan mewah dan gunakan kering utk kesan natural. ▪Jika perlu, sembur #xnefacialspray utk yg bermasalah jerawat, pori dan berminyak manakala gunakan #collagenfacialspray  utk kulit kering dan kombinasi. ▪Kandungan Zinc Oxide didalamnya bagus utk mengawal pengeluaran sebum.  PM/DM/Whatsaap for more info and to place order 0162038031 WALK - IN  at @ellemoda.butikkafe , Kompleks Karamunsing, Kota Kinabalu.  #twowaycakefoundation #shimmerlook #acneskinpowder #acnetreatment #oilcontrol #makeup #mekap #skintreatmentmakeup #sendayutinggimy  #sendayutinggi #sendayutinggimalaysia  #sendayutinggionline  #sendayutinggisabah  #sendayutinggikotakinabalu  #sendayutinggikk  #sendayutinggikaramunsing #sendayutinggikeningau #sendayutinggitambunan #sendayutinggilabuan  #sendayutinggisarawak  #sendayutinggisepang  #sendayutinggikotawarisan  #sendayutinggiklia #sendayutinggibrunei #baazarpaknil
kita perlu mencari perlindungan yang mengandungi spf yang tinggi. Vinifera Blemish CC Cover mengandungi spf 48 +++ memberikan perlindungan dan kecantikan seluruh wajah. Kesan optimanya mampu menghalang dari sinaran UVA & UVB yang merosakkan kulit. .  Pembelian dan pertanyaan produk jamuratumalaya👇 . .. 🏠 No 2G Jalan Bestari 6/2 Taman Nusa Bestari Iskandar Puteri Johor Bahru ⌚8AM - 6PM 🚗 Cod sekitar JOHOR BAHRU 📮 Pos seluruh MALAYSIA SABAH SARAWAK 📱 www.wasap.my/60193848676 📱 www.wasap.my/60193848676 📱 www.wasap.my/60193848676  #viniferablemish #jrmiskandarputerijb #jamuratumalayajb #jrm #sendayutinggi
#repost @sendayu.tinggi_hq with @get_repost ・・・ Sunblock / Sunscreen Bukan Bulletproff !! . Memang fungsi utama sunblock atau sunscreen adalah untuk melindungi dari sinaran matahari. Tetapi sunblock juga memiliki tempoh perlindungannya sendiri. Ia bergantung kepada warna kulit pemakai, kandungan SPF,  dan jenis aktiviti juga. . Warna kulit manusia berbeza-beza kerana perbezaan melanin yang terdapat dalam kulit. Bagi mereka yang berkulit cerah (putih) kebiasaannya mampu bertahan 10 minit tanpa penggunaan sunblock. Bagi yang berkulit kuning langsat, 15 minit. Manakala yang berkulit sawo matang, mampu bertahan 20 minit. Semakin gelap kulit kita, semakin kuat bertahan dibawah matahari sbb kandungan melanin yang tinggi. . Kandungan SPF ada beberapa jenis. SPF 15 – menapis 93% sinaran UVB SPF 30 – menapis 97% sinaran UVB SPF 50 – menapis 98% sinaran UVB . Nak tahu berapa lama SPF ni boleh protect kulit kita senang je. Let say orang berkulit putih (jangkamasa 10 minit) pakai SPF30. Caranya : 10 minit X spf30 = 300 minit. Jadi sunblock tu hanya akan protect kita selama 300 minit sahaja. Kalau dah lebih kena apply semula sunblock tu. Jelas tak? . Tapi tengok pada aktiviti juga. kalau dah terjun dalam laut atau berendam dalam pool, memang kena apply balik sunblock selepas naik ke darat immediately. Sebab tiada sunblock yang ‘waterproof’. Tapi kalau setakat nak bersiar-siar dekat taman atau tengok orang main bola, tak de masalah. Sunblock tu akan protect kulit ikut tempoh tadi. Hanya apply semula lepas dah habis tempoh tu. . UV DEFENSE CREAM HYDRATING TINTED SUNSCREEN RM39.00 (ahli RM35.10) . Beli di www.sendayutinggi.com, di 30 Outlet seluruh Malaysia, atau dari dealer online berdaftar. . Whatsapp 013-5241521 untuk belian & pertanyaan. Best price ♥️ . #sendayutinggi #bestseller #uvcream #dealersendayutinggi #sendayutinggiperak #ipoh
[BIBIR SIHAT] TERINGIN NAK BIBIR YANG KEMERAH-MERAHAN DAN KULIT BIBIR YANG SIHAT? HANYA DENGAN SIMPLY GORGEOUS LIP COLOR / CHANGING LIP BALM (MENTHOL) by SENDAYU TINGGI, WARNA BIBIR JADI MERAH JAMBU DAN NAMPAK LEBIH SIHAT. LEBIH NAMPAK MENAWAN LA SIS LEPAS NIE..FUYOOO💋 . . . SIMPLY GORGEOUS LIP COLOR / CHANGING LIP BALM (TANPA MENTHOL) 💋 Warna akan bertukar mengikut tona kulit & suhu badan kita 💋 Merawat bibir hitam, merekah dan kusam 💋 Sapu sebelum tidur untuk mendapatkan kulit bibir yang sihat  dan merah jambu 💋 Bebas paraben 💋 01 Glossy Peach . . FUNGSI CHANGING LIP BALM (MENTHOL) 💄Warna akan bertukar mengikut tona kulit & suhu badan kita 💄Merawat bibir hitam, merekah dan kusam 💄Sapu sebelum tidur untuk mendapatkan kulit bibir yang sihat dan merah jambu 💄Mengandungi Menthol untuk memberi kesan berangin 💄Bebas paraben 💄02 Glossy Pink . . . Macam mana nak shopping? . Senang jer korang boleh FOLLOW jer cara2 kat bawah ni : 1. FOLLOW FB & IG AZISTARSTORE (Pelbagai barangan Kecantikan & Kesihatan pon ada)  2. Lepas dah pilih barang yang korang nak, korang pilih cara penghantaran seperti kat bawah ni . SELF PICK UP : Dataran Kemuning Senawang (Landmark : Klinik Kesihatan Senawang) COD : Area SENAWANG PEMBELIAN ONLINE : www.azistar.my BY POS : 018-399 4836 /013-602 1622
Sakit kepala tengok cermin muka ada jerawat. Anda rasa saya ada masa untuk sakit kepala? Calit manja Fjura Face Polish Treatment! Selesai 1 masalah!  Wasap www.wasap.my/601113293826/Fjura . #pinklady #pinkladymurah #murah #sale #pinkladybodyperfection #breastanjal #breastegang #kulitputih  #kosmetikmurah #kosmetikviral #trustedseller #produkviral #sendayutinggi #kulitcantik #assalamualaikum#selamatpagi #cantikkankulit #jerawat #jeragat #kulitkusam #setpencerahan #setrawatanwajah #bazaarpaknil  #produkkecantikanmalaysia #raya2018
Sakit kepala tengok cermin muka ada jerawat. Anda rasa saya ada masa untuk sakit kepala? Calit manja Fjura Face Polish Treatment! Selesai 1 masalah!  Wasap www.wasap.my/601113293826/Fjura . #pinklady #pinkladymurah #murah #sale #pinkladybodyperfection #breastanjal #breastegang #kulitputih  #kosmetikmurah #kosmetikviral #trustedseller #produkviral #sendayutinggi #kulitcantik #assalamualaikum#selamatpagi #cantikkankulit #jerawat #jeragat #kulitkusam #setpencerahan #setrawatanwajah #bazaarpaknil  #produkkecantikanmalaysia #raya2018
Sakit kepala tengok cermin muka ada jerawat. Anda rasa saya ada masa untuk sakit kepala? Calit manja Fjura Face Polish Treatment! Selesai 1 masalah!  Wasap www.wasap.my/601113293826/Fjura . #pinklady #pinkladymurah #murah #sale #pinkladybodyperfection #breastanjal #breastegang #kulitputih  #kosmetikmurah #kosmetikviral #trustedseller #produkviral #sendayutinggi #kulitcantik #assalamualaikum#selamatpagi #cantikkankulit #jerawat #jeragat #kulitkusam #setpencerahan #setrawatanwajah #bazaarpaknil  #produkkecantikanmalaysia #raya2018
Kalau penggeli jgn tengok video ni 🙈🙈 okeh, Siapa kat sini yg ada masalah bintik hitam & putih yg super degil ? Bila picit tak nak keluar pun. Lepas tu sakit ya amat 😂😂 . . Ok, ni tips mudah + dijamin berkesan : 1. Memula kena bersihkan muka dgn makeup remover 2. Make sure buat sampai dah tak ada kotoran dekat kapas. Br cuci muka. Sy pakai Pearl Soap utk bg skin moist & whiten. Kalau naik jerawat sy switch pakai Golden Soap 3. Lepas tu pakai Facial Scrub With Collagen. Basahkan tapak tgn, muka kering. Sy akan pakai setiap selang sehari. Kalau uols skin sensitive pakai 2 kali je seminggu 4. Lepas keringkan muka blh buat extraction dgn besi jerawat yg dah di steril (besi jerawat tu sy beli di Lazada). Mmg smooth je keluar tau. Tak payah nak tekan sampai berparut muka tu. Lepas tu licin je rasa + putih satu tona 5. Lepas tu pakai pelembap atau Soothing Cream utk elak infection . . . Harga mmg mampu milik : . . ♥️Facial Scrub With Collagen ♥️Pearl Soap ♥️Golden Herbs Soap . . #sendayutinggi #facialsendirikatrumah #tipsbuangblackhead

Loading